Obsahovĕ nevhodně fotografie

  • Lenka Strnadová
    Lenka Strnadová
    Autor
    14.07.2023 08:43

    Zřejmě nikdo nekontroluje, pokusim se tedy upozornit na onoho "umelce" jak si říká... O komentáře si neříká, tedy ne o mé, blokuje mě:) Zde nikdo nevaruje nezletilé před rozkliknutím náhledů jeho fotek, on sám na svém webu varování má. Kopíruji:

    Chystáte se vstoupit na webové stránky uměleckého fotografa Daniel Diviše.

    V některých částech webu se mohou nacházet fotografie, jež lze potencionálně označit za nevhodné pro osoby mladší 18 let.
    Přesto, že se jedná výhradně o snímky umělecké, mohou se v nich vyskytovat prvky pornografické, či prvky zachycující netradiční
    sexuální praktiky, obecně označované pojmem BDSM.

    V případě že Vás něco z výše uvedeného pohoršuje nebo jste doposud nedosáhli věku 18 let, tento web neprodleně opusťte.

    V opačném případě neváhejte vstoupit. Přeji příjemný umělecký zážitek.

    Nechci se zde vyjadřovat k jeho tvorbĕ, Nechci nikomu nic zakazovat, jen některé fotky jsou již trošku... trošku více... No však zvažte, pokud si to vůbec přečtěte.

  • Lenka Strnadová
    Lenka Strnadová
    Autor
    14.07.2023 08:49

    NEVHODNĔ :)) snad odpustíte překlep v názvu, psáno na mobilu a bez brejlí, které mi ještě nikdo nepředepsal, možná je v textu chyb víc, ale porozumět obsahu se snad dá. Změnit název možná taky...

  • Lenka Strnadová
    Lenka Strnadová
    Autor
    14.07.2023 08:57

    https://www.fotoaparat.cz/fotogalerie/lide/76122/
    Celá rozvášnĕná jsem zapomněla "udat"onoho umělce... Sice to moc nemám v povaze, udávat, žalovat a v čemkoliv se babrat, ale zde jsem se neudržela. Mateřství se na mně asi podepsalo :D

  • KIV
    KIV
    14.07.2023 12:08

    Úspěch. Jedna fotka, co jsem ji asi tak před třemi dny nahlásila jako nevhodno, odsud zmizela...

  • Adam Švarc
    Adam Švarc
    Admin
    14.07.2023 16:12

    Hezký den, všechny nevhodné fotografie od tohoto autora jsme smazali.

  • MIK
    MIK
    14.07.2023 20:45

    Díky za vyřešení nepříjemné situace. Už jsem měl v úmyslu smazat všechny své fotky a od stránek FA se v tichosti distancovat.

  • E.B.E
    E.B.E
    14.07.2023 21:25
    Reaguje na Lenka Strnadová 14.07.2023 08:43:

    "Zřejmě nikdo nekontroluje, pokusim se tedy upozornit na onoho "umelce" jak..." - zobrazit celý komentář

    Tys navštívila jeho web ? ...snad ne kvůli inspiraci ? :-)

  • smallgrammar
    smallgrammar
    14.07.2023 22:08

    Chcel by som len pripomenúť slová, ktorými končí jedna veľmi konkrétna stránka na wikipédii:

    "Dílo [...] je kontroverzní a provokativní [...]"

    https://cs.wikipedia.org/wiki/Jan_Saudek

    Neobhajujem tie fotky, ktoré tu boli zmazané, pretože toto nie je web platený z daní, majitelia sa môžu v rámci zákona rozhodnúť, čo tu bude a nebude a nič sa s tým nedá robiť, ak je fotografia, ktorá tu ostane právne ok. Ani netvrdím, že sa mi páčili, vôbec nie. Chcem len povedať, že to vnímam v tomto kontexte:

    Súťaže so "zabezpečeným" víťazom? Nevadí.

    Fotografie, kde je zjavné, či dosť pravdepodobné, že osoba či osoby na fotografii ani netušia, že boli fotené, nieto ešte vystavené na webe. Napriek legislatíve, ktorá, keď už nič iné, tomu nie je vôbec naklonená, keď sa človek dá rozpoznať, to nevadí.

    Fotografie nieže vytvorené daným autorom v jeho počítači použitím fragmentov z jeho vlastných fotiek, ale vytvorené umelou "foto-inteligenciou", čo môže znamenať, že nejaká softvérová spoločnosť "prefíkane", algoritmicky vykradne, skombinuje a všelijak "zaonačí" (zamaskuje) fotografie urobené pôvodne ľuďmi-fotografmi, ktorí o tom ani netušia, a ponúkne to ako alternatívny spôsob foto-tvorby, ako vlastný produkt, ktorého výtvory sa tu potom objavia. To až tak nevadí, dokonca spŕška veľkých čísel na obrázok padne.

    Fotografie, ktoré neporušujú zákon, len nezapadnú každému do vkusu? Fotografie možno kontroverzné a provokatívne? To vadí.

    Jedna poetka formulovala vetu: "Slová pod slovami". Aké slová sú napr. pod slovom "nevhodno"? Jedným som si istý. Každý môže mať "nevhodno" či "nepríjemnú situáciu" na tomto webe v hlave konfigurovanú inak. Ale isté je aj to, že kým sa ma to osobne netýka, je mi to fuk. Kým moje fotky ako tak zapadajú do vkusu, kým to nie sú fotografie môjho foto-kamaráta, načo sa vôbec zamyslieť... Zamyslieť, že je mnohosť pohľadov na čokoľvek, a že sa možno týmto zmazaním svet vôbec nevylepšil. Máte deti? Lepšie, ak nebudú mať sklon byť v nejakej tvorbe príliš provokatívne. Iste, môžu ignorovať základnú slušnosť, môžu podvádzať, môžu pokojne ignorovať zákonom dané práva iných ľudí, to všetko sa toleruje a niekedy sa tomu aj tlieska, ale hlavne nedávať pomyslené facky verejnému vkusu, to sa proste už dnes nerobí.

    Ide o to, či je toto web pre "nezletilé", či je toto web, ktorý ponúka návody na výchovu detí a pod. Ak áno, prečo nezmazať všetko, okrem napr. fotiek motýľov? Presnejšie: motýľov na kvete, nijako inak. Taký motýľ predsa nie je ničím proti nikomu. Ideálna fotografia. Pre ideálny foto-web? Hoci nie úplne každý môže vnímať celý život tvora, ktorý končí ako motýľ tak idealizovane. Ešte inak povedané, obdivujeme napr. filmy o psychopatických mafiánoch na štátnej televízii, ale na webe v rukách súkromníkov máme veľmi jemný vkus, čo sa pár fotiek týka.

  • Lenka Strnadová
    Lenka Strnadová
    Autor
    14.07.2023 22:39
    Reaguje na E.B.E 14.07.2023 21:25:

    "Tys navštívila jeho web ? ...snad ne kvůli inspiraci ? :-)..." - zobrazit celý komentář

    Chtěla jsem, ale nebyl čas, ten jsem věnovala fóru a pak dětem, třeba si ho ještě nekdy udělám...

  • Festa
    Festa
    15.07.2023 10:41
    Reaguje na smallgrammar 14.07.2023 22:08:

    "Chcel by som len pripomenúť slová, ktorými končí jedna veľmi konkrétna..." - zobrazit celý komentář

    Asi bych hledal rozdíl mezi fotografiemi, které porušují pravidla a která zákon.
    Vašek

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse