JAK HODNOTIT FOTOGRAFIE V GALERII? KOLIK HVĚZD JIM DÁT?

  • KIV
    KIV
    16.04.2019 16:17
    Reaguje na Dana Kovaľová 16.04.2019 15:31:

    "a kolik bodů bys těm Šibíkovým fotkám dávala, když nepříliš povedený holub..." - zobrazit celý komentář

    Moc se mi jeho fotky líbí, dala bych sedm, i když se sedmičkama dost šetřím..

  • Dana Kovaľová
    Dana Kovaľová
    16.04.2019 18:16
    Reaguje na KIV 16.04.2019 16:17:

    "Moc se mi jeho fotky líbí, dala bych sedm, i když se sedmičkama dost šetřím..." - zobrazit celý komentář

    Karen to tvé přepisování komentářů je neskutečný nešvar... četla jsem už to původní vyjádření a nechápu, proč cítíš neustále potřebu měnit to, co napíšeš.

  • KIV
    KIV
    16.04.2019 18:25
    Reaguje na Dana Kovaľová 16.04.2019 18:16:

    "Karen to tvé přepisování komentářů je neskutečný nešvar... četla jsem už to..." - zobrazit celý komentář

    Dano, měla jsem rozepsaný elaborát, a vešla mi do toho večeře. A tak jsem musela odběhnout, a radši jsem to smazala, a napsala strohou větu, což jsem si rozmyslela, protože to byla ode mne rychlá pitomost jen aby tam něco bylo. Při večeři jsem přemýšlela, a řekla jsem si, dala bys sedm, tak to tam napiš... Ale je fakt, že ještě musím až na hoďku odběhnout, tak se prosím tě nezlob a neber to jako neúctu k tobě, přidám se ráda později, až budu moct v klidu trochu věci rozvést, bude-li třeba. Nezlob se, dík.

  • alikal87
    alikal87
    16.04.2019 19:21
    Reaguje na Radim Diviš RD 15.04.2019 10:37:

    "Ahoj všem, rád začnu vlákno, které tu už asi bylo vícekrát, ale které je od..." - zobrazit celý komentář

    Ahoj Radime, dobře jsi to rozebral. Spousty, spíš tedy myslím, že většina tady je hladová jen po šestkách, sedmičkách, nad pětkou už ohrnují nos a za čtyřku jsou schopný tě hodit na IL. Pár lidí je schopných Ti udělit nižší známku a mizivé procento Ti k tomu napíše, co se jim nelíbí a poradí. Což si já třeba cením, i když ne vždycky se kritika snáší dobře, to přiznám.... Ale patřím mezi ty, co mají touhu se zlepšovat a učit se z chyb a tak pro mě i ta nižší známka je motivací pro příště... Sám hodnotím podle pocitů jaké u mě daná fotka vyvolává, pak si všímám chyb a autor mě v podstatě nezajímá, i když jsou tu lidé, kteří mě dokážou potěšit téměř každou fotkou... Vzhledem k tomu, že jsem začátečník a nevidím všechny chyby jako jiní nebo vůbec nevím jak fotit určité žánry, jsou pro mě výtky a rady naprosto zásadní pro další vývoj... Takže díky za toto vlákno, ale nemyslím si, že se tím něco zásadního změní...

  • TinaLevin
    TinaLevin
    16.04.2019 19:36
    Reaguje na Radim Diviš RD 15.04.2019 10:37:

    "Ahoj všem, rád začnu vlákno, které tu už asi bylo vícekrát, ale které je od..." - zobrazit celý komentář

    Stupnici bodování máme každý jiný... nedávám hvězdy podle ksichtu, ani podle kvality provedení, ale podle toho jak mě fotka zaujala. Takže není problém dát maximum, ale taky minimum...... Ty nádherné precizně nudné fotografie mě nebaví a fakt už musí být, abych je ohodnotila. Mám ráda fotografie, které mají duši.
    Popravdě než hvězdu beru slovní hodnocení, buď si člověk z toho něco vezme nebo ne.
    Já tu fotky nedávám, abych sbírala hvězdy, nejsem sběračka laiků.... Ale chci ukázat co mě baví, co tvořím.

  • E.B.E
    E.B.E
    16.04.2019 20:57
    Reaguje na KIV 16.04.2019 16:17:

    "Moc se mi jeho fotky líbí, dala bych sedm, i když se sedmičkama dost šetřím..." - zobrazit celý komentář

    ...a to by ti nebylo trapně dát jen o hvězdičku víc, proti statickýmu, žlutýmu holubovi seshora a bez světla? ( to ani neřeším, že bych ti ukázal daleko lepší fotky, kterým bys už číslo dát nemohla)

  • E.B.E
    E.B.E
    16.04.2019 21:02

    Nebudu se tady rozepisovat o číslech, ani kdo hodnotí "srdcem" a kdo autory. Kdo preferuje technickou kvalitu a kdo obsah. Vypisovat stupnice. Ale doporučil bych všem, aby si v galerii našli pro ně uspokojující, líbivé a běžné fotky. Tj průměrné. Průměrně si je "označili", řekněme že průměr bude čtyři a od nich hodnotili ty lepší výš a horší níž.Tudíž využívaly rozsah stupnice, která nemá jen 5 6 7. Budete mít klidné svědomí a nemusíte si vyčítat, že "nejste odborníci" a podobná fóra budou zbytečná. Ručím vám za to, že se nejen naučíte líp vnímat fotografie, ale hlavně vidět chyby na svých výtvorech a tím pádem i líp fotit. Nebudete tak potřebovat tolik "žádané" komentáře jiných

  • Paveljan
    Paveljan
    25.04.2019 22:46

    No, řekl bych, že fotka, která nezaujme, je za 0 hvězdiček. Tudíž 4 hvězdy nejsou až tak špatné...
    Nevím sice, kdo E.B.E. je, ale vím, že jeho komentáře k fotkám sedí. Kdo chce vedení profesionála, tady ho má. Kdo si ho dá na BL, jeho smůla.

  • Z9
    Z9
    26.04.2019 18:55
    Reaguje na Paveljan 25.04.2019 22:46:

    "No, řekl bych, že fotka, která nezaujme, je za 0 hvězdiček. Tudíž 4 hvězdy..." - zobrazit celý komentář

    Souhlas 100%
    E.B.E. je tu jeden z mála, kdo hodnotí na profesionální úrovni. Nemusí se nám to vždycky líbit, no je to FAKT, který tě může "nakopnout" a posunout dál ...

  • E.B.E
    E.B.E
    26.04.2019 20:20

    Neberte "jméno boží" nadarmo :-) Nemyslím, že je důležitý kdo a co je, jako to, jaký je. Co se týká komentářů , nejde o žádnou profesionalitu, jako zdravý a upřímný názor. Jestli je od amatéra, profesionála, či dokonce "nefotografa", má pořád svou hodnotu i smysl. Stejně jako neznáte mě (až na vyjímky) , neznáte ani ostatní hodnotící. Proto nemyslím, že je dobrý dělit autory podle komentáře, nebo nějaké fotky. Zato reakce na kritiku spolehlivě odhalí povahu člověka ...stejně jako způsob "hodnocení" ukazuje, nakolik fotografiím rozumí a jakej má (ne)vkus :-)

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse