JAK HODNOTIT FOTOGRAFIE V GALERII? KOLIK HVĚZD JIM DÁT?

  • E.B.E
    E.B.E
    15.04.2019 19:20
    Reaguje na Radim Diviš RD 15.04.2019 17:52:

    "Díky. Ne, profil jsem nezkoumal :-) Každopádně myslím, že to vidíme hodně..." - zobrazit celý komentář

    ...přesto doporučuji přečíst starší fóra podobného ražení a neočekávat "nemožné" :-(

  • KIV
    KIV
    16.04.2019 00:14

    -

  • Dana Kovaľová
    Dana Kovaľová
    16.04.2019 08:48

    Podle mě je jednou z částí problému hodnocení fotek v tom, že řada lidí - dost možná většina - vkládajících fotky na fotoportály fotí jen proto, aby vkládali fotky na fotoportály. Tedy ne pro fotky samé, ale pro onen pocit sdílení v rámci nějaké komunity, pro pocit sounáležitosti k této komunitě, pro sociální kontakt - a v mnoha případech také pro pocit jakéhosi "úspěchu" jasně vyjádřený bodovým ziskem. Můžeme přemýšlet o tom, co jim v životě chybí, že potřebují alespoň tuto formu virtuálního sebeuspokojení, ale je to irelevantní - stejně jako je pro ně irelevantní skutečná kvalita, hodnota, smysl, využitelnost fotky z jakéhokoli jiného hlediska, než z hlediska postu na FA (či jiném podobném serveru).

  • Radim Diviš RD
    Radim Diviš RD
    Autor
    16.04.2019 09:23

    Dano, i v tom je kus pravdy. Jen jsem myslel, že na to pouhé "vkládání" jsou jiné servery. Sociální sítě, kde se o fotce nediskutuje, pouze se zvedá palec nahoru :) Fotoserver by měl být hlavně pro fotografy. Je jedno jestli pro začínající nebo profíky, ale pro lidi, kteří mají zájem hlavně o fotku.

  • Dana Kovaľová
    Dana Kovaľová
    16.04.2019 09:35
    Reaguje na Radim Diviš RD 16.04.2019 09:23:

    "Dano, i v tom je kus pravdy. Jen jsem myslel, že na to pouhé "vkládání"..." - zobrazit celý komentář

    Měl by být, ale není... evidentně palce nahoru neposkytují stejné uspokojení jako proud šestek... to by ale bylo na psychologickou/sociologickou studii, a já nejsem ani jedno ani druhé - jen vycházím z mnoha let, která jsem na tomto serveru strávila. Dřív to, myslím, byl o něco příznivější poměr, ale v současnosti bych to odhadla na 80 procent ku 20 ve prospěch "sociálně motivovaných" oproti "fotkou-motivovaným". Možná je někde mezi nimi ještě malá podskupinka "dám tam fotky a uvidím, co to udělá" - ale ti většinou po prvních rychle po sobě vypálených dávkách vyplňujících maximum vkládacího limitu odpadnou.

  • E.B.E
    E.B.E
    16.04.2019 10:06
    Reaguje na Dana Kovaľová 16.04.2019 09:35:

    "Měl by být, ale není... evidentně palce nahoru neposkytují stejné..." - zobrazit celý komentář

    Pomohlo by jakési "vedení" , příklad. Pomoc "profesionálů. Od kterých veřejnost hodnocení líp a bez řečí přijme. Ale tohle téma bych nerad dál rozvíjel. Je mi jasný, jak by to "dopadlo" :-)

  • Festa
    Festa
    16.04.2019 13:19

    Je zajímavé si znovu přečíst pravidla a účel fotoportalu FA. Co se týče vkládání fotek.
    Co se týká bodování, každý má bhžl. svoji stupnici. V

  • MSD
    MSD
    16.04.2019 13:51

    Doufám, že patřím k fotkou-motivovaným, o kterých píše Dana :-) Ale určitá fejsbůkovitost mi nevadí. Jsou tady přátelé, známí, kolegové, které znám osobně nebo blíže internetově za ta léta tady. Důležité (a někdy lidsky obtížné) je hodnotit jejich fotky a zachovat si přitom objektivitu.
    E.B.Em zmíněná pomoc profesionálů už tady v návrhu byla a je neprůchodná.
    Ale přitom tato pomoc tady je! Všimněte si, fotka dostává šestky nebo pět plus. Pak ji napálí E.B.E svým sympaticky neurvalým způsobem nebo zhodnotí Radim Diviš svým kultivovaným projevem, a rázem jsou následující hodnocení reálnější. (Romane, promiň :-)))
    Akorát se zdá, že změnit to tady musí Radim, protože E.B.Eho už si většina sběračů hvězd dala na ignore list :-)))

  • KIV
    KIV
    16.04.2019 14:03

    Zpátky k mému (dva roky marně zmiňovanému) návrhu - nechcete zkusit prosadit omezení počtu uživatelů na ignore listu z milionu na tři?
    Mohlo by se začít hodnotit i níž než 5 bez vykopnutí do IL.... jinak počítejte s tím, že níž hodnotit budou jen E.B.E. plus tak dva tři lidi, a to jen dokud nebudou naházeni na IL.
    ----
    A jinak, úplně mimo mísu - dnes v 18:15 na TV ČT2 "Jak se fotí" Jan Šibík a Jan Šmíd... a prosím, všimněte si, že Šibík nejen budovy nerovná ale dokonce je i naklání, občas nebo i častěji klidně lidem řeže nohy, umístí jednu osobu k pravému kraji a druhou k levému a obě hledí ven z fotky bez prostoru ve směru pohledu, vepředu fotky klidně "překáží" hlavy nebo široký klobouk - dělá to se záměrem a účelově a je to skvělé... nevšední, originální, NE nudné... a ocení se to semtam i na "Press Photo"... Tady bychom mu to nejspíš neodpustili :-)
    https://www.ceskatelevize.cz/porady/11785619620-jak-se-foti/dily/

  • Dana Kovaľová
    Dana Kovaľová
    16.04.2019 15:31
    Reaguje na KIV 16.04.2019 14:03:

    "Zpátky k mému (dva roky marně zmiňovanému) návrhu - nechcete zkusit..." - zobrazit celý komentář

    a kolik bodů bys těm Šibíkovým fotkám dávala, když nepříliš povedený holub na trávníku je u tebe za šest? ;)

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse