• Eizo Flexscan S2031W - široká dvacítka nejen do kanceláře

    Je obecně známo, že displeje japonského výrobce Eizo Nanao jsou považovány za pomyslný Rolls-Royce mezi monitory. Do nedávné doby je však pořizovala převážně jen profesionální studia pro zpracování obrazu. Důvodem byla jejich vysoká cena a tím nízká dostupnost pro běžného uživatele. V poslední době Eizo přichází na trh s novými produkty, které jsou cenově dostupnější širšímu okruhu zájemců a zároveň si zachovávají svoji pověstnou kvalitu zobrazení.

  • Test fototiskárny HP Photosmart D7360

    HP Photosmart D7360 je špičkovou amatérskou fototiskárnou pro široký okruh uživatelů vyžadujících nejen jednoduché ovládání, ale i vysokou kvalitu tisku barevných fotografií. Ze současného sortimentu firmy Hewlett-Packard je recenzovaná tiskárna nejdokonalejším modelem ve své třídě. A proč? Čtěte...

     2
  • Tiskárna Canon Pixma IP6700D

    Cenově dostupné inkoustové fotografické tiskárny v současné době kvalitou úspěšně konkurují snímkům z minilabů. Do špičky této kategorie patří tiskárna Canon Pixma IP6700D, která je předmětem redakčního testu. Je navržena tak, aby splňovala jak požadavky nenáročných majitelů, tak i podmínky náročných fotoamatérů, kteří upravují snímky na počítači a preferují kvalitní výstupy do formátu A4.

     5
  • Test skeneru Epson V700 Photo

    Přinášíme vám uživatelský test všestranného skeneru firmy Epson. Je to druhý skener v testu během krátké doby a je jen na vás, kterému v případě zájmu dáte přednost. Po skeneru Epson V700 Photo by se mohli ohlédnout především ti, kteří potřebují skenovat běžné papírové předlohy, negativy, pozitivy... A tak si kancelářskou práci zpestřit digitalizací svých analogových dat.

  • Test skeneru Canon CanoScan 9950F

    Přinášíme vám uživatelský test všestranného skeneru firmy Canon. Skeneru Canon 9950F. Měli by se po něm ohlédnout především ti, kteří potřebují skenovat jak běžné papírové předlohy, tak negativy, pozitivy... A tak si kancelářskou práci zpestřit digitalizací svých analogových dat.

  • Test fototiskárny HP Photosmart 8750

    Tiskárna HP Photosmart 8750 je prvním modelem fotografické tiskármy A3, určeným pro náročné uživatele. Ke kvalitnímu tisku fotografií používá devítibarevnou sadu barvivových inkoustů typu Vivera s přidanou modrou barvou. Tisk černobílých fotografií je podporován kazetou se třemi odstíny šedé. Tisky na kvalitních papírech HP vykazují vysokou trvanlivost tisků (přes 100 let).

     4
  • Test fototiskárny Canon i9950

    Fototiskárna Canon i9950 pro formáty do A3+ míří především do uživatelské skupiny pokročilých amatérů, poloprofesionálů a má ambice í v profesionální oblasti. Kvalitní tisky zajišťuje sada osmi oddělených inkoustů ChromePLUS na bázi barviva. Tisková hlava umožňuje tisknout v maximálním rozlišení 4800 x 2400 dpi. K počítači se připojuje USB či FireWire kabelem a podporuje i přímý tisk.

     7
  • Test Epson Stylus Photo R2400

    Tiskárna Epson Stylus Photo R2400 je posledním modelem fotografické tiskármy A3 ve výrobním programu firmy Epson a je určena náročným amatérům, poloprofesionálům a profesionálům. Používá pokročilou Micro Piezo technologii, která spolu s novou generací pigmentových inkoustů Ultrachrome K3 zaručuje špičkový barevný i černobílý tisk, pro který má tři černé kazety. O dalších vlastnostech se dočtete v redakčním testu.

     5
  • Test fototiskárny HP Photosmart 8250

    HP Photosmart 8250 je prvním modelem firmy Hewlett-Packard v oblasti maloformátových fototiskáren, který konečně používá šest oddělených náplní s novými inkousty HP Vivera. Směrování na široký okruh fotoamatérů odpovídá i relativně nízká cena zařízení. Další se dočtete v následujícím článku.

     1
  • Test fototiskárny Epson Stylus Photo R800

    Fototiskárna Epson Stylus Photo R800 je nejvyšším modelem firmy Epson v kategorii fototiskáren do formátu A4, určeným především nejnáročnějším fotoamatérům. Piezoelektrická fototiskárna používá Epson Ultrachrome High Gloss pigmentové inkousty v oddělených barevných náplních (sedm inkoustů, specialitou je osmá kazeta obsahující lak-finišér pro optimalizaci lesku a zařazení červeného a modrého inkoustu pro rozšíření barevného gamutu). Zacílení produktu na tvorbu kvalitních tisků podtrhuje to, že nemá možnost tisku z paměťových karet, naproti tomu ovladač tiskárny dává uživateli možnost rozsáhlejších vlastních nastavení parametrů; rozlišení tiskárny je na vhodných papírech až 5760 dpi.

     3