FOTOVIDEO PROSINEC 2023

S novým měsícem, již tradičně, přinášíme malou ochutnávku magazínu FotoVideo pro prosince 2023. V tomto čísle Vás čekají nové fototesty, fotoudálosti a spustu dalšího.

Na úvod nechybí již třetí díl nové rubriky Mistrovská šestka, která se rychle etablovala a získala docela slušnou kupu příznivců, jejichž ohlasy jsou plné dalších a dalších návrhů. Historie i současnost české a slovenské je opravdu bohatá a my jsme vážně jen měsíčníkem….

Následuje krásná FotoEsej Kevina V Tona (toho potkáte v tomto vydání dokonce ještě jednou skoro v závěrečné třetině!), informace o nápaditém charitativním kalendáři Lenky Hatašové a po ní už rozhovor s oblíbeným perfekcionistou, Janem Striou.

No a pak už následuje velká a dlouho očekávaná fotografická událost – srovnávací test dvou špičkových fullframe bezzrcadlovek s novou středoformátovou bezzrcadlovkou Fujifilm GFX 100 II. Kdy jste naposledy někde četli takové srovnání? Vzpomenete si? Asi ne, co? Stanislav Petera si tu práci dal a za to mu veliký dík.

Aby to nebylo málo, dostane se vám informací o středoformátu v tomto vydání ještě jednou. V tomto případě v podání Jiřího Královce, který pro vás připravil krátký test přístroje ikonické značky Hasselblad X2D 100 C.

Vkládejte své fotografie do 24. ročníku soutěže Fotograf roku!

Soutěžní téma: Vánoce

Jak příznačné, že? Dalo by se říci, že Vánoce jsou největší svátky v roce pro Evropu a Severní Ameriku. Čas nabitý tradicemi, světlem svíček, romantickou náladou, vánočními trhy a rodinným duchem. Také čas plný shonu při přípravách – pečení, vaření a nakupování dárků. V neposlední řadě jsou Vánoce také velmi významný křesťanský svátek, jehož odkaz se prolíná do světského života v podobě koled, vánočních koncertů či mší. Oslavme Vánoce také fotograficky a nechme kouzlo Vánoc proniknout i do našich snímků. Vkládejte své soutěžní fotografie nejpozději do 31. prosince 2023

Vyberte si z prosincového vydání:

Roční licence Zoner, poukazy, knihy a speciální hrací karty jako dárky k celoročnímu předplatnému časopisu FotoVideo!

Velkým hitem je software ZONER a poukaz na zdarma stahování z Ulož.to! Jako bonus k předplatnému si můžete nechat zadarmo vyčistit čip foťáku, nebo si vyberete UV filtry Tamron, či poukázku na Canon workshop? Pro fajnšmerky máme nádhernou knihu Michala Broučka – PACHAMAMA a také velmi zajímavé a unikátní karty Laowa. Vybírejte a neváhejte. Objednání předplatného FotoVideo je stejně jednoduché, jako v jiných e-shopech.

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram